Heidy van der Wielen

Fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, Orthopedische geneeskunde,
zwanger & fit docent en fitness & health manager

In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na de opleiding ben ik met veel plezier in deze praktijk gaan werken. Direct na deze opleiding ben ik gestart met de opleiding tot Sportfysiotherapeute. Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten.

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de nationale academie voor orthopedische geneeskunde. In deze twee jarige opleiding wordt het onderzoeken en het behandelen van orthopedische klachten uitgediept.

Vervolgens heb ik in 2013 de cursus echografie en shockwave afgesloten. We hebben in de praktijk moderne faciliteiten voor echo diagnostiek en shockwave behandeling. Het is voor mij een uitdaging om met deze moderne faciliteiten mijn patiënten te kunnen behandelen. Doelgerichtheid en effectiviteit zijn hierbij voor mij de sleutelwoorden.

Naast de gangbare fysiotherapeutische werkzaamheden richt ik mij binnen de praktijk op de begeleiding van sporters en revalidatietrajecten voor en na een operatieve ingreep. Bijvoorbeeld een nieuwe knie of een nieuwe heup. In 2004 ben ik afgestudeerd als fitnessinstructeur en personal trainer. Graag help ik de mensen om hun persoonlijke doelen te bereiken. Deze doelen zijn heel divers: de één wil conditie opbouwen, de ander afvallen.

In 2017 heb ik de Master of Science behaald in de Manuele Therapie, waardoor ik de patienten nog specifieker kan helpen bij bepaalde functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat. In combinatie met de dry Needling opleiding (2015) kan ik patienten effectief en doelgericht behandelen.

Sporten is gezond voor lichaam en geest. Mijn motto is dan ook: bewegen!

BIG-nummer: 19910115304


Opleiding/cursussen:

Jaar: Opleiding:
2004 Voltooiing opleiding CIOS Fitness & health management
2007 Voltooiing docente zwangerschapsgym
2008 Voltooiing opleiding fysiotherapie
2010 Afgerond Sportfysiotherapie IAS
2012 NAOG, Nederlandse acedemie orthopedische geneeskunde
2013 Basis opleiding MSU echografie 201
2014 Opleiding Kleuren doppler echografie
2014 Gevorderden cursus shockwave
2014 Opleiding Manuele Therapie aan de SOMT
2015 Cursus dry needling
2017 Master Manuele Therapie aan de SOMT