Revalidatietraining

Na botbreuken

Bewegingsbeperking van ledematen en gewrichten na een botbreuk voorkom je en behandel je met oefentherapie bij een fysiotherapeut. U leert geleidelijk aan het getroffen lichaamsdeel weer te gebruiken. Hoe snel alles mag, hangt af van de breuk in kwestie. Uw fysiotherapeut kan u er alles over vertellen. Het is onvoorspelbaar wie stram zal zijn na de gipsperiode. Ook al was het gewricht niet zwaar beschadigd en werd u correct behandeld, toch kun je achteraf strammer zijn dan iemand met een ernstiger breuk. Een zekere aanleg speelt namelijk ook mee. De een heeft daardoor een maandenlange revalidatie nodig, terwijl bij de ander alles meteen weer soepel functioneert. In onze oefenzaal kunt u ieder moment van de dag naast de behandelingen zelfstandig komen trainen in een vertrouwde en beschermde omgeving.

Hoe snel geneest het?
  • Kinderen genezen het snelst, omdat hun cellen nog jong zijn en hun beenvlies veel dikker is dan dat van volwassenen.
  • Oude mensen genezen moeizamer. Hun botten zijn fragieler, omdat ze vaak ontkalkt zijn. Bovendien zijn hun doorbloeding en de capaciteit van het lichaam om zichzelf te genezen niet meer zo goed. Toch verloopt het genezingsproces op dezelfde manier als bij jonge mensen.
  • Ook mensen met een slechte bloedsomloop genezen trager, zoals bij rokers en mensen met suikerziekte.

Revalidatietraining wordt gegeven door:
Heidy van der Wielen en Annelies Dijkhuis

Overige revalidatie:

Alle overige revalidaties, bijv. na herniaoperatie, nieuwe heup, nieuwe knie worden telkens uitgevoerd volgens het protocol van het ziekenhuis waar u geopereerd bent. Ook hier geldt het grote voordeel, dat u tussen de behandelingen door zelfstandig in onze fraaie oefenzaal kunt komen trainen in een besloten en vertrouwde omgeving.

Deze specialisatie wordt in onze praktijk verzorgd door: