Medische fitness

 
Wat is medische fitness?

Medische fitness is een traingingsvorm waarbij met individuele oefenprogramma’s gewerkt wordt aan uw gezondheid en/of het herstel van een blessure. Deze trainingsvorm vindt plaats onder toeziend oog van een van onze fysiotherapeuten(en). Die zorgt ervoor, dat u de oefeningen op verantwoorde wijze uitvoert en dat u direct advies op maat kunt krijgen. Er wordt getraind in kleine groepen, waarbij iedere sporter zijn/haar individuele oefenprogramma uitoefent.

Voor wie?

Voor diegene die herstellende is van een blessure of preventief wil werken aan zijn/haar gezondheid vanuit medisch oogpunt.

In de fitnesswereld zien wij regelmatig dat oefeningen onjuist uitgevoerd worden of dat de houding verslechterd na een aantal herhalingen of bij vermoeidheid. Bij veel mensen gebeurt dit uit onwetendheid en dit verdwijnt vaak uit het oog door de grootschaligheid van veel fitnesscentra. Doordat onze fysiotherapeut de hele les aanwezig is wordt ervoor gezorgd dat u de oefening correct blijft uitvoeren en op een verantwoorde manier sport.

Werkwijze:

Voordat u begint met sporten vindt er een intake plaats met onze fysiotherapeut, waarbij uw conditie en/of eventuele klacht(en) in kaart worden gebracht. Dit gebeurt in een individuele afspraak. Aan de hand van deze intake worden trainingsdoelen bepaalt, een inschatting van uw huidige lichamelijk functioneren gemaakt en een individueel oefenschema opgesteld. Daarnaast kunt u ervoor kiezen een beginmeting uit te laten voeren waarbij uw gewicht, lengte, BMI, vetpercentage, vet rondom de organen en spiermassa berekend kan worden. Ook kan u vanuit uw huidige revalidatietraject binnen, of buiten onze praktijk, doorstromen naar deze trainingsvorm, zodat u onder begeleiding gericht kunt trainen ter bevordering van uw klachten. Uw fysiotherapeut zal u hierover informeren.

Praktisch:
  • U heeft geen verwijzing nodig,
  • Er wordt getraind op afspraak,
  • Iedere training duurt 60 minuten,
  • Afhankelijk van uw behoefte wordt er eens per 10 weken geëvalueerd.
  • Graag ontvangen wij 24 uur van te voren een afmelding indien u niet aanwezig kan zijn bij de sportles. Indien dit op kortere termijn is, tellen wij één keer sporten door.
Tarieven:

Intake + opstellen trainingsschema: Geldend tarief onderzoek en screening fysiotherapie.
Dit valt in beginsel onder uw aanvullende verzekering mits deze daarvoor dekking geeft uiteraard.

10 rittenkaart: €100,-

Evaluatie afspraak: Geldend tarief behandeling fysiotherapie

Verschil medische fitness en fysiofit:

Bij medische fitness wordt getraind aan uw specifieke doel met uw individuele oefenprogramma op maat, onder toeziend oog van onze fysiotherapeut. Bij fysiofit wordt in groepsverband getraind aan algemene kracht-, conditie-, balans en coördinatie, middels een wekelijks wisselend oefenschema, onder toeziend oog van onze fysiotherapeut. Het is dus maar net afhankelijk van uw doel en voorkeur voor sporten in groepsverband of individueel welke sportvorm beter bij u past.

Interesse? Aanmelden kan telefonisch, via 0486 – 413 426